Македонија по цели 12 години успеа да обезбеди олимписка норма, откако македонскиот борач Могамедгаџи Нуров во категоријата до 97 килограми го совлада Николаи Чебан со 2-1. Ова исто така е можност Нурво да стигне до бронзениот медал на СП.