Прв случај на позитивен меѓу спортистите во Македонија, Проф. Љубиша Пешко, селектор на македонската репрезентација во грчко-римски стил се бори со коронавирусот.

Пешко е во болница, води нова борба, сега во болничкиот кревет против коронавирусот, му посакуваме се најдобро и победа против опасниот вирус.

Тој е прв позитивен меѓу спортистите и тренерите во Македонија од Ковид-19, со кренат палец од болничкиот кревет порача дека нема предавање, оди но во нова победа, овој пат надвор од спортските борилишта, се надеваме дека ќе победи.

 

Koronata Udri i po Naj Silnite.Da dademe podrska na Nasjo kolega..Borac i trener.Ljubisa Pesko.

Gepostet von Veterani Boraci.Makedonija,Veteranet e Mundjeste te Macedonise. am Samstag, 4. April 2020