Македонскиот борач Ален Амедовски го загуби мечот против Џон Филипс на УФЦ собирот во Копенхаген.

Иако двајцата влегоа полни со самодоверба во рингот, Амедовски не помина добро и по 14 секунди се најде на подот.

Sep 28, 2019; Copenhagen, DEN; John Phillips (blue gloves) reacts after defeating Alen Amedovski (red gloves) during UFC Fight Night at Royal Arena. Mandatory Credit: Per Haljestam-USA TODAY Sports

Пресуден момент беше ударот во брада, кој противникот на Ален по неговото паѓање, го потврди уште неколку пати.

За Филипс ова  епрва победа по три порази. За Амедовски втор последователен пораз во УФЦ, а доколку сака да остане во ова натпреварување ќе треба да се потруди повеќе.