Конор Мек Грегор  загуби од Дастин Поарие по втор пат во кариерата пред осум дена откако во првата рунда сериозно ја повреди ногата.

Борбата беше обележана со видлива нетрпеливост меѓу двајцата борци, која траеше долго по крајот на натпреварот.

Освен што се провоцираа едни со други, Мек Грегор морбидно му се закануваше на неговиот ривал и на неговото семејство во кафез, но и на социјалните мрежи.

Само неколку дена по големиот пораз Ирскиот борец се опорави и продолжи да ја шири својата деловна империја. Купи паб во родниот Даблин. Тој му исплати 2,3 милиони евра, што е тројно повеќе од сумата што ја заработи Стипе Миочиќ во неговата последна борба за шампионскиот појас.