Џон Џонс, борачот во УФЦ, е уапсен во Ново Мексико поради возење во алкохолизирана состојба и поседување на оружје.

Снимката од апсењето, кое се случи во понеделникот, се појави на Интернет. Тој е суспендиран на најмалку една година од натпреварувањето.

Џонс трипати успеа да ја одбрани шампионската титула во полутешка категорија.