Роман Абрамовиќ има пеколен план, на Челси ќе му купи четири топ играчи, ја користи кризата сака да го засили клубот и да му обезбеди тим за следните 4 години.

Дефанзивецот од Лестер, Бен Чилвел е меѓу првите на листата, според „dailymail“ цената од 85 милиони фунти не важи поради кризата, Абрамовиќ верува дека ќего добие за околу 65 милиони.

Абрамовиќ пишува „dailymail“, ќе ја искористи кризата кај конкурентите и ќе направи се за сензационални трансфери на Џејдон Санчо, Каи Хаверц и Тимо Вернер.

Секако засега ова е само желба на Абрамовиќ, но ако му се верува на „dailymail“ Русинот е подготвен да потроши многу ова лето.