По трансферите на Де Јонг во Барселона за 75 милиони евра и на Де Лихт во Јувенутс за 85.5 милиони евра, Ајакс денеска се согласи за продажба ба Долберг во Ница за 20.5 милиони евра.

Овие тројца, управата на Ајакс ја чинеа безмалку 11 милиони евра а од нивната продажба клубот заработи 170 милиони евра.