Академија Пандев е минимално поразена  од  Младост Добој Какањ на претпоследната средба на подготовките во Турција.

Тимот од БиХ славеше минимално со 1-0 на денешниот контролен натпревар против басанскиот тим.

На Акдемија Пандев и преостанува уште последната контролка утре против Алтин Асир од Туркменистан и со тој натпревар  завршуваат припремите во Анталија, Турција.

Враќањето во Струмица е планирано за петок, а од понеделник веќе започнуваат подготовките за првото пролетно коло од ПМФЛ.