Масимилијано Алегри кој е желба на ПСЖ, тврди дека „светците“ и Јувентус подготвуваат размена на играчи која во моментов никој не ја спомнува, а преговорите се во тек.

Алегри тврди дека Верати од ПСЖ е понуден на Јувентус кој за возврат ќе треба да го убеди Пјаниќ да се пресели во Париз.

Италијанецот не ја исклучува оваа неверојатна размена на играчи меѓу двата клуба, иако Пјаниќ тврди дека за него во моментов нема друг клуб освен Барселона.

Алегри преговара со ПСЖ, можно е да го убеди Пјаниќ да дојде во Франција, тврди познатиот тренер.