Со различна амбиции и моќ, но со идентична желба, да се победи големиот ривал Шкендија и Вардар во недела на Градскиот стадион во Тетово ќе се соочат 20 коло во ПМФЛ.

Александар Ставрев е делегиран за главен судија на дерби пресметката, ќе му помагаат Лика Куштрим и Зоран Јанкуловски.

Делегирање 20 коло ПМФЛ: