Доколку сезоната во Премиерлигата не се доигра, Лидс Јунајтед ќе биде промовиран во Премиерлигата, ова според Здружението на англиски фудбалски лиги.

Премиерлигата засега нема одлука дали сезоната ќе се доигра, но се прават сите напори тоа да се случи, веќе е подготвен медицински протокол, се очекува одлука, според некои најави рестарт на сезоната ќе има на 20 јуни.

Ова е епилог кој многу не му одговара на Лидс Јунајтед, сепак планот на раководството на Премирелигата е сезоната да се доигра, доколку тоа го дозволи Владата на Велика Британија.