Езџан Алиоски и Лидс се пред разделба, можна, но не и сигурнa, едно е јасно клубот од Англија ќе мора да ја зголеми понудата ако сака да го задржи.

Македонскиот репрезентативец добил нова понуда која доаѓа од Русија,  ЦСКА  од Москва доставила понуда со  2,5 милиони евра по сезона, тврдат медиумите од Англија.

Алиоски имаше и понуди од Турција, засега ситуацијата е нејасна, но со сигурност е дека Лидс ќе мора финансиски подобро да се потруди за да го задржи македонскиот репрезентатвиец.