Турбулентен период во Наполи, дел од играчите се бунтуваа, добија казни и намалување на платите, ставени се на трансфер листа.

Тренерот Карло Анчелоти е под постојан притисок но и лојален на клубот, се најавуваше негово заминување но тој слатко се изнасмеа на прашање на новинар од Англија, дали ќе го смени Наполи со Арсенал.

„Тоа се само шпекулации, не заминувам од Наполи“ – изјави Анчелоти и слатко се изнасмеа.