Оперативецот на Јувентус, Андреа Ањели верува во одлуката со која Сари си замина а Пирло беше назначен за прв тренер.

Ковид-19 кризата прави проблеми за сите, вели Ањели, но во Торино очекуваат дополнителни само поради ангажманот на Пирло.

„Светот околу нас не може да дочека за да ни суди за неколку порази. Тоа се виде кога го назначивме Пирло. Јасно ни е дека ќе има напади, планетата ќе се обиде да го впери прстот кон нас за одлуката да го ангажираме Пирло. Приказната за дербито со Наполи е едноставна, ние бевме организатори на мечот, ние сме колатерална штера во целиот процес.“ – изјави Ањели.