Андреа Ањели претседателот на Јувентус и еден од идеолозите на Суперлигата, одговори на УЕФА со порака за помирување.

Имено, УЕФА испрати писмо до сите клубови кои ја започнаа Суперлигата, со што де факто ќе се уништи нејзината Лига на шампиони, во кој ги известува дека тие се прифатени во ЛП следната сезона.

Затоа, таа се откажа од заканите дека ќе ги исфрли од Лигата на шампионите. Ањели коментираше за ова:

„Јас секогаш сум за дијалог и конструктивна размена на ставови и се надевам дека УЕФА го разбира тоа“.

Александар Чеферин ја презеде оставката од Ањели од сите функции во УЕФА и најавата за почетокот на Суперлигата еден ден подоцна како нож во грбот и јавно се откажа од неговиот неразделен кум и пријател со зборовите:

„Јас сум адвокат специјализиран за кривично право и се сретнав со сите видови змии,Ањели е најголемата“.

Ањели сега му испраќа рака на помирување:

“Мислам дека со тоа што се повлеков од сите функции во УЕФА, постапив правилно. Чеферин останува личност која ја почитувам и пред сè кум на мојата ќерка. Времето ќе ги залечи раните“.