Според најавите од ФФМ продадени се над 15.000 билети за средбата со Словенија вечерва на арената „Тодор Проески“ во Скопје.

До почетокот на натпреварот проценките се дека ќе бидат продадени 20.000 влезници, Македнија ќе има силна поддршка, тоа го бараат репрезентативците кои ветуваат игра на победа.

Словенија нема да биде без поддршка, околу 2000 навивачи ќе имаат на „Тодор Проески“ во Скопје.

Македонија и Словенија играат од 20-45 часот, натпревар во квалификациите за ЕП 2020 година, натпревар од исклучително значење за двете селекции.