Аргентинските медиуми објавија детали од обдукцијата на Диего Армандо Марадона,  учествувале петмина форезничари, како и еден доктор.

Според меиумите, обдукцијата покажала дека Марадона починал хронична срцева инсуфиенција.

„Диего Армандо Марадона починал од акутна, конгестивна и хронична срцева инсуфициенција“, објавија аргентинските медиуми.