Англиски Арсенал ангажираше момче родено во 2016 година, станува збор за Заин Али Саламан.

„Топџиите“ веруваат дека 5 годишниот Салман има блескава иднина и дека бил следен од повеќе клубови од Европа.

Колку и ова да звучи неверојатно, станува збор за голем клуб кој промовира млади играчи, иако за овој ќе треба да почека едно  десетина години за да види дали предвидувањата се точни.