Претседателот на Атлетико Мадрид потврди дека Манчестер Сити понудила 85 милиони евра за дефанзивецот Хозе Хименез.

Мадридскиот клуб понудата ја одби.

„Химнез е одличен играч, и тој останува со нас, бидејќи ние сакаме да имаме во тимот одлични фудбалери“, изјави првиот човелк на Атлетико.

Манчестер Сити сега има опција да ја активира откуоната клауза на Уругваецот која избесува 120 милиони евра.

Преодниот рок истекува на 5 октомври.