Откако стана јасно дека Аднреа Барѕаљи нема повеќе да им биде тренер на дефанзивците во Јувентус а со тоа и ќе ја прекине долгогодишната соработка со Киелини, поранешниот стопер и репрезентативец на Италија објасни.

„Дојде момомен кога почуствував дека е сега треба да поминам повеќе време со моето семејство, кое ми даваше поддршка сето ова време во мојата кариера како фудбалер. Одбрав дека приоритет ми е семејстовото во оснос на она другото, на Јувенутс. Секогаш ќе му бидам благодарен на клубот. Тој беше единствениот правилен избор за мене во кариерата.“ – изјави Барѕаљи.

Барѕаљи се пензионираше на 38 години, во Јувенутс играше од 2011 година а предходно беше дел од екпите на Волфзбург, Палермо, Киево и на Пијаченца. За Италија одгира 73 натпревари и беше дел од тимот кој го освои СП во 2006 година.