Каталонците веќе делуваат очајно во обидот да го убедат ПСЖ за договор  и враќање на Нејмар во Брселона. Последната понуда за шампионот на Франција е Иван Ракитиќ , Филип Кутињо и 40 милиони евра.

Ова го тврди „L’Equipe“ кој се повикува на  извори од  ПСЖ, вкупната понуда на Барселона сега изнесува 310 милиони за Нејмар ако се земе в предвид фактот  колку вредат на фудбалската берза Ракитиќ и Кутињо.

Барселона станува очајна да го убеди ПСЖ на договор , очигледно е дека со Нејмар се договорени но најголемата пречка за враќање на Бразилецот сеуште не сака да се сложи на трансфер, бара над 200 милиони евра и не прифаќа размени .