Поради расипништво и лошо финансиско работење предизвикано од пандемијата на коронавируси, Барселона ќе треба да го намали буџетот за плати за дури 514 милиони евра во претстојната сезона, пренесоа британските медиуми.

Во сезоната 2019/2020. Барса потроши дури 675 милиони евра за плати на играчите, а сега Лигата бара ограничувањето на платата да биде 161 милиони евра.

Како ќе успее во Барселона, ако само Лионел Меси (34) заработи околу 75 милиони евра по сезона, никој не знае. Исто така, Барселона должи дури една милијарда и 280 милиони евра.