Барселона постигна договор за глобално партнерство со блокчејн-платформата Chiliz, која работи во сферата на спортот и забавата, објави прес-слуѓбата на каталонскиот клуб.

Во врска со ова, Барселона ќе пушти во употреба своја криптовалута – $ BAR (барселонски долар).

Со помош на оваа валута навивачите ќе можат активно да учествуваат во животот на клубот и да добиваат различни подароци.

Во вториот квартал на 2020 година ќе бидат пуштени 40 милиони барселонски долари, во вредност од два евра секој.