Управата на Барселона официјално доставила барање до Тотенхем за почеток на преговори за можен ангажман на Ндобмеле и на Сесињон но под услов зделката да биде реализирана со размена на фудбалери.

Ндомбеле не успеа да се наметне кај Мурињо додека Сесињон никако да добие вистинска шанса. Двајцата играчи се расположени да го променат клубот ова лето.

Сега Мурињо треба да одлучи кои играчи да ги добие за возврат, на листата се Семедо, Ракитиќ, Умтити и Кутињо.

Островските медиуми пренесуваат дека Португалецот е заинтересиран за Умтити и Кутињо, но дали овие двајца ќе сакаат преселба во Лондон ќе бидиме.