Дејвид Бекам интензивно работи на договори со светски познати фудбалери кои се во завшрните години од кариерате за премин во САД и договор со Интер Мајами.

Според Шпански „АС“, првото звучно име на новиот американски клуб ќе биде Едисон Кавани од ПСЖ.

Репрезентативецот на Уругвај прифатил да му се приклучи на Интер Мајами следното лето кога ќе му заврши договорот со првакот на Франција.