Шпанскиот фудбалски тренер Рафаел Бенитез го презема кинески Далиен Јифан, потвдија од клубот.

Поради богатата понудата тој одби да остане менаџер во Њукасл и да потпише нов договор.

Во овој клуб тој ќе има двојно поголема плата и ќе заработува околу 14 милиони годишно.