Силвио Берлускони го критикуваше раководството на Милан за резултатите сезонава во калчо лигата, поранешниот сосптвеник на гигантот од Милано гсака повторно да го превземе клубот.

Под раководство на Берлускони, Милан освои многу трофеи, сега клубот се мачи во првенството и е далеку од старата слава. Берлускони остро го критикуваше раководството.

„Вратете ми го Милан и ќе го направам повторно голем, фразите дека сте пред банкрот се само изговор за неспособноста, јас можам повторно да застанам зад клубот кој многу го сакам, ова раководство може повеќе но не знам зошто вака работи“ – изјави поранешниот престедател на клубот.