Роберт Просинечки е минато кај БиХ, фудбалската федерација на оваа земја е во потрага на нов селектор, избор има, но прашање е каков.

Германецот Феликс Магат е еден од најсериозните кандидати за селектор кај БиХ, познат по железна дисциплина е најголемата ѓелба на раководството на фудбалската федерација.

Швеѓанецот со огромно искуство, Горан Свен Ериксен е уште едно од имињата на листата на желби, шансите не му се многу големи, но тој  е опција која с еразгледува.

Валтер Зенга, голманска легенда и тренер со сериозно искуство е исто така во преговори со БиХ, се преговара и со домашни тренери, легендите, Сафет Сушиќ, Мехо Кодро…

Една од опциите е и Мирослав Чиро Блажевиќ, Хрватот иако има 84 години е интересен за БиХ, тој сам се препорача но се чини дека шансите му се најмали.

Блажевиќ веќе беше селектор на БиХ во периодот од 2008.09 година.