Разделбата меѓу Милан и Звонимир Бобан сега веќе е офицјална, Хрватот во изјава за „GazzettadelloSport“ потенцираше дека тоа што тој го направил за Милан никој не може да  го избрише.

Бобан според „La Repubblica“ брзо ќе го „преболи“ Милан, тој веќе има нова работа, всушност се враќа во ФИФА каде претходно работеше.

Хрватот во Милан се задржа неполна година, имаше несогласувања со газдите на клубот и доби отказ.