Фудбалската федерација на Црна Гора наскоро ќе наименува нов селектор на А-националнит тим на оваа земја, како што тврдат медиумите од оваа земја, селекторот ќе биде од БИХ.

Дејан Савичевиќ е претседател на ФФ на Црна Гора, изјави дека со сигурност селкторот ќе биде од БИХ, има многу кандидати, но најсериозен е Фарук Хаџибегиќ. Одлуката ќе биде донесена на почетокот од следната недела, покрај Хаџибегиќ во игра се  и имињата на Сафет Сушиќ, Мехо Кодро и Блаж Слишковиќ.