Претседателот на УЕФА, Александар Чеферин нагласи дека и покрај ситуацијата со Коронавирусот нема да го одложи воведувањето на трето европско натпреварување- Лига на коференции.

Извршиниот одбор на УЕФА во 2018.година одобри да се направи трето европско натпреварување, кое ќе го носи името Лига на конференции во циклус од 2021 до 2024 година.

„Натпреварувањето ќе започне како што е планирано. Немаме намера да одложи било што“- нагласи Чеферин.