Како што јавуваат меидумите  во Англија, Роман Абрамович има намера да го доведе Ерлинг Халанд во Лондон, нема да жали пари, издвоил неверојатни 200 милиони евра.

За Халанд откупната клаузула е 75 милиони евра која може да се активира во 2022 година, но Русинот има намера летово да го доведе фудбалскиот бисер и за тоа е подготвен да плати 200 милиони.

Борусија Дортмунд е расположена за преговори, особено ако се земе в предвид светската криза на трансфер пазарот, медиумите од Англија најавуваат дека „милионерите“ нема да пропуштат да профитираат доколку Абрамович официјално ги понуди овие 200 милиони.