Кепа Аризабалага дојде во Челси во 2018 година и тогаш го сруши светскиот рекорд кај голамните, клубот од Лондон за Шпанецот плати 80 милиони евра.

Сепак, Кепа Аризабалага  разочара, не ги оправда очекувањата тој е најлошиот голман од вкупно 730 во историјата на Премиерлигата кои одиграле најмалку по десет натпревари.

Шпанецот има само 54,5% одбрани што е убедливо најлош голман откако се води статистика за Премиерлигата, Аризабалага сезонава прими 47 гола, од кои на 14 не се ни помрднал.