Фудбалскиот сојуз на Црна Гора го ангажирала Фарук Хаџибегиќ за нов селектор за сениорската репрезентација.

Тој е именуван за наследник на Љубиша Тумбаковиќ, а на клупата на Црна Гора ќе дебитира во септември на пријателскиот натпревар против Унгарија.

Хаџибегиќ е поранешен репрезентативец на Југославија, а како селектрот ја водел и репрезентацијата на Босна и Херцеговина.