Бразиослкиот интернационалец, и член на Барселона, Дани Алвеш во пресрет на денешното доделување на Златната топка во Париз излезе со интересен предлог.

„Ериксен дефинитивно ја заслужи Златната топка оваа година, по се што помина. Тоа мислам дека ќе биде силна порака за фудбалскиот свет. Меси е најдобар, но убаво би било Ерикесен да ја добие наградата.“ – вели Алвеш.

Вечерва по 20:30ч ќе дознаеме кој официјално ќе ја добие Златната топка.