Покрај загубата на Манчестер Сити поради двегодишната апстиненција од Лигата на шампионите, поединечни лични загуби ќе имаат и нејзините фудбалери.

Најмногу ќе загуби играчот за врска Кевин де Бруин, кој нема да добие дури 2,5 милиони фунти, или 2,8 милиони евра.

Имено толку му следува во вид на бонус за успешнен настап во Лигата на шампионите.