Аурелио Де Лаурентис ја одреди цената на својот клуб, Наполи може да биде продаден најмалку за 900 милиони евра.

Најбогатото семејство на Картар, Ел Тани е пред превземење на Наполи, понудија 560 милиони евра, но Де Лаурентис бара многу повеќе.

Разликата засега е 340 милиони евра меѓу Де Лаурентис и Ел Тани, сепак прегвоорите се во тек.

Желбата на Ел-Тани е Наполи повторно да го направат најмоќниот клуб во Италија, Де Лаурентис го загубил интересот за вложувања во Наполи и клубот е на продажба.