Холандските медиуми тврдат дека Матијс Де Лигт го одбрал Јувентус  и неговиот потпис со „старата дама“ е извесен, наскоро ќе стане играч на шампионот на Италија.

Јувентус позитивно одговорил на барањетона Ајакс кој ќе заработи 70 милиони за 19 годишниот капитен на Ајакс, ДеЛигт ќе има  неверојатни 20 милиони евра по сезона.