Даниеле Де Роси на 36 години продолжува со активен фудбал, легендата на Рома се реши да се пресели во Аргентина  и да игра за славниот тим на Бока Јуниорс.

Де Роси изјави дека сонувал уште од дете да заигра за овој славен клуб, местото каде што играше и легендарниот Марадона.

„Моето срце е во Рим, морам да кажам дека уште како дете сонував да играм за Бока Јуниорс, сакав да играм за клубот во кој настапуваше Марадона, мојот сон се исполни“ – изјави Де Роси.