Претседателот на ФФ на Црна Гора, Дејан Савичевиќ во интервју за „Спортклуб“  говореше за својата кариера, за Црвена Звезда, за генерацијата и притисоците во тоа време, секако и за титулата во Бари.

Во ова интервју ги потенцира квалитетите на Дарко Панчев, Роберт Просинечки, за нивната соработка за квалитетот на екипата. Смета дека без Панчев и Просинечки екипата на Црвена Звезда никогаш немаше да ја освои Лигата на шампионите.

Савичевиќ зборуваше  и за понудите за поткуп  и загубат во Бари со Олимпик ( од 5:21 мин во видеото), на четери играчи им беа нудени големи пари, сепак   го издржале притисокот  и победија.

Целото интервју :