Двете ѕвезди на Барселона, Осман Дембеле и Жерар Пике, денеска нема да тренираат со екипата поради протест повод ситуацијата во Кталонија каде се во тек протести кои го одложија мечот меѓу Барселона и Реал Мадрид на 26 октомври.

Пике и Дембеле му највиле на струшниот птаб дека последниот тренинг пред мечот со Еибар на гости нема да го одработат.

Интересно е дека само Дмбеле се солидаризирал со Пике во протестот кај Барселона, тој не ни говори шпански ни каталонски јазик.