Директорот на Црвена звезда, Терзиќ, се состана со братот на Марко Арнаутовиќ, Даниел, со цел да преговара за доаѓањето на напаѓачот во Белград.

На оваа средба беше постигнат договор славниот австриски репрезентативец да дојде во Црвена Звезда на заем најмалку шест месеци.Се очекува дека договорот ќе биде финализиран денес или во следните неколку дена, така што Марко Арнаутовиќ ( 32) ќе го засили српскиот шампион, пишува Курир.

Забележуваме дека зделката сè уште не е склучена, но дека напаѓачот  никогаш не е поблизу до белградските црвено-бели!

Сепак, таа приказна не е многу реална, иако обете страни се заинтересирани.

Имено, проблем е договорот што Арнаутовиќ го има во Кина.

Таму добива голема плата и прашањето дали е подготвен да се откаже од тоа за да ги засили редовите на српскиот шампион.

За него е заинтересирана и Болоња, но дури и италијанскиот клуб не може да му плати.