Договорот на Пауло Дибала со Јувентус завршува за 18 месеци, Аргентинецот по потсети клубот дека треба да побрза ако сака негов потпис, ги кажа и условите, тврди Газета Дело Спорт.

Дибала на Јувентус му бара годишна плата од 15 милиони евра, би потпишал и за 12 според Газета Дело Спорт.

Аргентинецот во моментов има договор со Јувентус на 7,3 милиони евра годишна плата, доколку „старата дама“ се сложи на 15 милиони што е малку веројатно , ќе биде тоа 100% зголемување, сепак втората варијанта од 12 милиони е по извесна.