Работнички ја продолжува стратегијата за форсирање на младите фудбалери од академијата на клубот. Прв професионален договор потпиша Димитар Тодоровски. Тој се обврза на тригодишна верност.

Димитар Тодоровски има 17 години, игра во средниот ред и е светла перспектива на клубот. Тој е македонски репрезентативец и оваа сезона добива шанса да се докаже и во сениорска конкуренција.

Претходно клубот од Дебар Маало го засилија Хјунг-Јон Ли, Филип Стојчевски, Јаго Гомез, како и повратникот Дамјан Шишковски.