Дани Олмо од Динамо Загреб е повикан за настап во А- селекцијата на Шпанија, тој е во комбинација за настап во најдобрата селекција на „фуријата“ против Малта и Романија.

Олмо доби прва покана за настап во најслината селекција на Шпанија во која има можност да дебитира. Од оваа покана ќе профитира и Динамо Загреб кој го доведе Олмо од Барселона буквално за беспари.

Олмо на фудбалката берза вреди се  повеќе, Динамо направи добра зделка од која с еочекува да профитира најмалку 35 милиони евра.