Словенецот Јосип Иличиќ  ќе почне да тренира со Аталанта, тој се враќа во тренажен процес по шест недели поминати во Словенија, се лечеше од депресија.

Паузата предизвикана од пандемијата на коронавирусот лошо влијаеше врз репрезентативецот на Словенија и член на Аталанта, Иличиќ падна во депресија, ги пропушти натпреварите на својот клуб во Лигата на шампионите.

Иличиќ сега се враќа на тренинзите, сезоната во Италија започнива кон крајот на септември.