НБА ѕвездата , Лука Дончиќ се врат во својата родна Словенија, откако нема се уште навествање дали и кога ќе продожи најдобрата кошаркарска лига во светот.

Дончиќ во Словенија пристигна со приватен авион кон крајот на април, а доколку сезоната продолжи тој веднаш ќе се врати во САД. Засега постојат различни шпекулации околу продолжението на сезоната, а една од нив е мечевите да се играат на Бахамите, во Лас Вегас, а потоа во Дизниленд на Флорида.

НБА лигата е прекината на 11.мај кога Руди Гобер беше првиот позитивен кошаркар на КОВИД-19.