Вардар пристигна во  Словенија  и тоа два дена порано од претходно предвидениот план. Вардар во Рогашка Салтина ќе остане до 2 август и ќе одигра пет пријателски средби.

Најсилниот  противник ќе го има на 27.07.2019 кога ке одигра натпревар со светскиот вицепрвак Ал Аин од ОАЕ.

18.07 – Вардар – Дравиња (Словенија)

23.07 – Вардар – Горица (Хрватска)

27.07 – Вардар – Ал Аин (Обединетите Арапски Емирати)

30.07 – Вардар – Рогашка (Словенија)

31.07 – Вардар – Касимпаша (Турција)