Репрезентативецот на БИХ, Един Џеко е пред потпис со Интер, го делат само формалности од официјализирање на преселбата од Рим во Милано.

Џеко иако има 33 години е желба на повеќе клубови од Европа , медиумите од Италија тврдат дека Интер е најблиску до потпис со репрзентативецот на БИХ, Рома има важечки договор уште една година  ипред истекот сака да го продаде. Сепак, тимот од Рим бара 20 милиони евра за Џеко, Интер  понудил нешто над 10 милиони. Се очекува Рома да ја прифати понудата  на Интер со оглед на фактот дека Џеко следната година ќе биде слободен играч