Даглас Коста ја напушти Италија и во моментов е во Бразил, со сопругата и мајката дели помош на најзагрозените соседи.

Бразилецот го наполни автомобилот со храна која ја дели на сиромашните соседи во Бразил, на Инстаграм напиша.

„Во целиот овој хаос уште поголема е желбата да им помогнам на најзагрозените“ 

Во Бразил има над 14.000 лица заразени со Ковид-19, околу 700 починаа како последица од корнавирусот.